vrijdag 16 november 2012


Hallo beste bloggers!
Eerst en vooral mijn excuses dat het al een tijdje geleden is dat ik van mij heb laten horen (met extra excuses voor William), maar hier ben ik terug met meer nieuws van over de Oceaan! Vorige keer waren we dus juist terug van Québec City. Vrijdagmiddag, na de valies te hebben geleegd en de kleren te hebben gewassen, zijn we dan op zoek gegaan naar het perfecte Halloween-kostuum. We moesten ook nog wat boodschappen doen, want de frigo was behoorlijk leeg na 2 weken reizen, dus dachten we naar de Walmart te gaan. Ik had al veel over deze magnifieke winkel gehoord in Amerikaanse films en series en mijn verwachtingen waren dan ook zeer hooggespannen. De mensen die mij kennen, weten dat plannetjes lezen niet één van mijn specialiteiten is, dus duurde het een tijdje vooraleer we de winkel vonden, maar we zijn er uiteindelijk wel geraakt! Eenmaal aangekomen bleek de winkel een beetje een teleurstelling. Ik had gedacht weggeblazen te worden door de grootte van de winkel, maar het was niet veel ruimer dan de gemiddelde Colruyt. Bovendien bleek er zelf geen bier te koop te zijn. We hebben er wel een deel van ons Halloween-ensemble gevonden.



Zoals jullie kunnen zien waren we verkleed als zombies, met onze KW die we gekregen hebben toen we de Niagara Falls bezochten. Eigen lof stinkt, maar we waren bijzonder populair met ons originele kostuum. We hebben een paar straten afgelopen, op zoek naar Halloween-feestjes waar je geen 2 uur moest aanschuiven  en waar de inkom geen 20 dollar bedroeg, maar dat is ons jammergenoeg niet gelukt. Een heleboel mensen waren ook nog niet verkleed en we zijn dan maar gewoon naar een bar gegaan. De volgende dag zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe outfit (we konden toch geen 2 keer worden gezien in hetzelfde kostuum) en hebben we beslist als piraten te gaan (iets minder geslaagd dan de zombie-outfit). Het was al redelijk laat in de namiddag toen we naar de Halloween-winkel gingen (jawel, een Halloween-winkel) en het was er een zottekot. ’s Avonds dan opnieuw op zoek naar een feestje, jammergenoeg toch weer gewoon in een bar beland, maar we hebben ons geamuseerd!



De daaropvolgende dagen (29 oktober tot nu) zijn een combinatie geweest van zoeken naar werk, films kijken en rondwandelen in Montréal. Zoals altijd heb ik daar natuurlijk enkele sfeerbeelden van en die toon ik jullie met plezier!
Ik had al veel gelezen en gehoord over Atwater Market (een versmarkt zoals Jean Talon waar we al eerder waren geweest) en ben daar dan maar eens naar toe gewandeld. Onderweg heel wat leuke dingen tegengekomen zoals de Basilique de Notre Dame.


Dan, na een uur of 2 te hebben gewandeld, eindelijk aan Atwater toegekomen. Die bleek jammergenoeg iets minder levendig dan Jean Talon, maar toch eens de moeite om te zien!



Stijn heeft onlangs een fototoestel gekocht en hij wou zelf ook eens foto’s trekken vanaf de Mont-Royal, dus zijn we daar nog maar eens naartoe gewandeld (verveelt nooit en het zicht blijft verbazen). We zijn dan langs de andere kant van de berg naar beneden gewandeld omdat we ook eens naar de Saint Joseph’s Oratory wilden gaan.




Zeer indrukwekkend gebouw, vooral vanbinnen, omdat de koepel er nog groter uitziet van binnenaf dan vanbuiten. Wat ook zeer indrukwekkend was, was dat er een heleboel roltrappen waren binnenin het gebouw. De kerk gaat mee met zijn tijd, ahum. We hebben dan besloten rond de berg te wandelen en zo nog wat andere delen van Montréal te ontdekken. We zijn dan heel eventjes een heel klein beetje verloren gelopen, maar we zijn veilig terug in ons appartement geraakt!



Een recentere wandeling heeft ons over de brug naar een eilandje voor de ‘kust’ van Montréal gebracht. Prachtige uitzichten voor de verandering en de temperatuur viel goed mee (het wordt hier precies nog altijd niet zo koud als ze ons doen geloven).






We hebben een beetje op dat eiland rondgelopen (waar we misschien 10 mensen zijn tegengekomen), langs het water, over de rotsen, met het ongeloofelijke uitzicht over  Montréal. De zon was juist aan het ondergaan (supervroeg gebeurt dat hier, rond 16u is het hier al bijna helemaal donker), dus dat zorgde voor adembenemde taferelen.





Op terugweg zijn we trouwens de lelijkste appartementsgebouwen ter wereld tegengekomen.


We hebben in het terugkeren een andere brug genomen om weer nieuwe dingen te zien en we zijn dan langs de haven gepasseerd. Het was al donker en we moesten onder bruggen lopen (zo precies waar in de films de mensen worden vermoord, beetje creepy dus), maar het heeft voor wel enkele toffe foto’s gezorgd.




Dezelfde Basilique de Notre Dame die ik daarjuist heb vermeld, is trouwens supercool om ’s avonds te zien!


Voor de rest hebben we hier de afgelopen 2 weken nog wat rondgelopen, op zoek naar werk  en interimkantoren, maar jammergenoeg zoeken ze niet zo veel mensen die maar een maand willen werken (Louise komt 20 december op bezoek dus vanaf dan ga ik niet meer werken). De zoektocht gaat verder, maar de ontdekkingstocht door Montréal ook!

Tot volgende keer beste lezers!