woensdag 1 mei 2013


Hallo iedereen!

Hier ben ik weer met een nieuwe update over het leven in Vancouver. Ik weet dat het al meer dan een maand geleden is, waarvoor mijn excuses! Deze keer gaat het over Kitsilano, UBC (University of British Columbia), Stanley Park, Lighthouse Park en wat minder spectaculaire uitstappen. 

Onze uitstap naar Kitsilano en UBC viel samen (op de foto hieronder krijgen jullie een idee van waar dat ongeveer ligt. Wij wonen trouwens in Victoria-Fraserview).


Nu, Vancouver staat bij de Canadezen bekend als de stad waar het heel veel regent, hun ‘I love Vancouver’ t-shirts zien er dan ook zo uit:


De afgelopen echter weken hebben we enkele heel erg zomerse dagen gehad. Temperaturen tot 18 graden, de hele dag zon, geen wolkje aan de lucht en vooral: geen regen. We hadden dus ook superveel geluk dat op de dag dat we naar Kits zijn geweest, het weer ook zo fantastisch was. We hebben de bus genomen tot aan de UBC, dat een gigantische campus heeft, helemaal omringd is door bossen en aan het water ligt. Dat betekent dus dat er een strand is. We wisten echter niet dat het een naaktstrand was en zijn dus jammergenoeg een paar oude venten in volle glorie tegengekomen op onze wandeling. We hebben het echter niet aan ons hart laten komen en hebben met volle teugen (en met kleren aan) genoten van het uitzicht (op het water en de natuur) en van de gezonde wandeling naar Kitsilano. Dat heeft ons een paar uur gekost en heeft een aantal mooie foto’s opgeleverd. We waren wel blij eindelijk in Kitsilano aan te komen, want we waren zonder voorraad vertrokken en wandelen, daar krijgt een mens honger van!









Het zicht op Downtown Vancouver:



Dan iets gegeten in een soortement ‘diner’ in Kitsilano en dan de zonsondergang vanaf daar gaan bekijken. Onbeschrijfelijk mooi, vooral omdat er bijna geen wolken waren en omdat de zonsondergang hier om een of andere reden altijd gepaard gaat met een heel palet aan kleuren. Ik heb geprobeerd zo goed en zo kwaad ik kon de pracht ervan op foto vast te leggen, maar natuurlijk is het niets in vergelijking met het zelf zien.






We zijn ook nog eens af en toe aan het water gaan zitten in Yaletown=






We gaan ook af en toe naar het strand:






Voorts zijn we enkele dagen geleden ook naar Lighthouse Park geweest. De naamt zegt het zelf, het is een park en er is een vuurtoren. Het ligt in West Vancouver (dat zeer onlogisch gewoon naast North Vancouver ligt) en dus eventjes onderweg met de bus. In het park zijn er een paar leuke hike-routes, maar het beste is natuurlijk het uitzicht. Dat heb ik weer zo goed mogelijk proberen vast te leggen op foto. Uiteindelijk hebben we dan bijna heel de middag gewoon op ons lui gat gezetenen hebben we in totaal misschien 45 minuutjes gewandeld. We gaan misschien nog eens terug, maar ik heb zo het gevoel dat er dan weer niet veel zal gewandeld worden.









Sinds zaterdag (en zondag voor Stijn) zit onze job er nu ook op, gezien we hebben beslist wat rond te reizen in de States en Canada. Ik weet niet in hoeverre jullie allemaal op de hoogte zijn van onze plannen, dus ik leg ze even uit.

Maandag vertrekken we naar Seattle voor een paar dagen, daarna gaan we verder naar Portland en San Francisco. Na San Francisco gaan we een tijdje naar Hawai en dan keren we terug naar Canada. Eenmaal terug hier, gaan we een paar dagen naar Vancouver Island (laat je niet beetnemen als je het opzoekt op Google Maps, het is groter dan Belgie) en dan gaan we naar een nationaal park, Banff.

Dan is het ondertussen 29 juni en zijn we nog 2 dagen in Vancouver. Stijn keert dan 1 juli terug naar Belgie om zijn mama te gaan helpen in hun winkel en ik ga dan (hopelijk) de hele zomer op een boerderij of wijngaard werken. De bedoeling is dat ik dan ergens midden september terugkeer naar Belgie.


Ik neem mijn laptop niet mee naar de States, dus de komende 5 weken zal ik niets van mij laten horen op de blog. Ik neem wel notities van de reis, dus verwacht jullie daarna maar aan een uitgebreid verslag van alles wat we hebben gezien!

Dank u voor het lezen en tot binnen een paar weken!