maandag 17 juni 2013

Dag beste lezers,

Zoals ik jullie had verteld, ging het een tijdje duren, vooraleer ik weer van mij zou laten horen. Jullie lange wachten wordt beloond! We zijn de afgelopen 5 weken op verschillende plaatsen in de VS geweest, waar ik jullie met veel plezier meer over zal vertellen. Ik zal beginnen met de eerste etappe van onze reis. Dat was Seattle. We hebben enorm veel gezien, gedaan en meegemaakt, dus ik zal dat, in de mate van het mogelijke, kort proberen te houden.

Gedaan met werken in de SciuĂ© en helemaal klaar voor onze eerste stop van onze ongeloofelijke reis. Seattle, een stad die op zo’n 200 km van Vancouver ligt en velen onder jullie wel bekend is van Grey’s Anatomy en de Space Needle. We hadden hier hele hoge verwachting van, omdat velen ons deze stad hadden beschreven als “het Vancouver van Amerika”. Natuurlijk is zoiets onmogelijk, en dat is later ook gebleken. Desalniettemin was het een leuke ervaring en ben ik heel blij dat we hier geweest zijn.

Waar Seattle (en Vancouver) om bekend staan, dat is regen. Toen we aankwamen, bleek het echter tropisch warm te zijn, dus vooraleer naar de hostel op zoek te gaan, moest er eerst veranderd worden van kledij. We hadden een goede vriendin mee en dus hadden we een privékamer in de ietwat vreemde hostel. Geen van ons was echter ook maar een beetje voorbereid op Seattle en zijn we dus maar gewoon beginnen rondlopen.





We zijn langs het water gelopen, omdat dat natuurlijk de mooiste uitzichten biedt en omdat daar het meeste te zien was. Net als Vancouver, heeft Seattle inderdaad indrukwekkende panorama’s op bergen en natuur. De rest van de dag hebben we vooral doorgebracht met de voeten in het water. We zijn ook nog naar Ballard geweest, een leuke hipster-buurt op een 20-tal minuutjes met de bus.We hadden ook veelbelovende dingen gehoord over Discovery Park. De uitzichten van daar waren inderdaad indrukwekkend, maar de beloofde fameuze vuurtoren bleek een beetje teleurstellend te zijn. Ook voor het eerst een slang tegengekomen in de vrije natuur, dat was een beetje schrikken.





De bibliotheek van Seattle is een bijzonder interessant en gigantisch gebouw.
Zo ziet het er vanbinnen uit.



Zo ziet het er vanbuiten uit.


De Space Needle dan. Een bijzonder bekend gebouw en iets dat op mijn bucket list stond! Blijkbaar was het Columbia Building echter veel hoger en bood het veel betere uitzichten en hebben we beslist om dat gebouw te bezoeken.
Seattle was wel eens ok om te zien, maar de sfeer is er verschrikkelijk. In Amerika voel je je sowieso al onveiliger dan in Canada (wij toch) en Seattle is dan nog eens niet de meest gezellige stad. Niet bepaald een aanrader.





Verwacht jullie de volgende dagen maar aan (uitgebreide) verslagen over Portland, San Francisco, Hawaii en Vancouver Island!

Tot de volgende!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten