vrijdag 5 juli 2013

San Francisco

Hallo hallo!

Vandaag gaat het over San Francisco, de stad die bekend staat om zijn steile heuvels, zijn frisse zomers en de cable carts. De meesten onder jullie weten meer dan genoeg over San Francisco, dus begin ik direct met ons reisverslag.


We moesten maar 2 uur vliegen en dus waren we midden op de dag al in deze drukke stad. Dat was een hele verandering na het rustige Portland. De hostel zonder al te veel problemen gevonden, maar wel ietwat verwonderd over de ligging en de staat ervan. Zoals jullie kunnen zien, is de locatie niet alles (precies zo een steegje waar in de films mensen vermoord of beroofd worden) en de binnenkant stelde ook tamelijk teleur, maar we klagen niet, we hadden een dak boven ons hoofd, een bed om in te slapen en gratis ontbijt! Gewoon een beetje rondgelopen en de nieuwe stad bewonderd.






De volgende dag besloten we de echte toerist uit te hangen en de cable cart naar Fisherman’s Wharf te nemen, waar we een tijdje hebben rondgewandeld. We dachten dat het altijd mooi weer en warm is in San Francisco (het is ten slotte Californië), maar niets bleek minder waar. De zon scheen zeer zeker, maar warm was toch anders. Dan eerst maar terug naar de hostel voor warmere kledij, alvorens onze voettocht naar de wereldberoemde Golden Gate Bridge te starten. Mooie wandeltocht naar daar, deel naar het strand, met een zeer indrukwekkend zicht onderaan de brug. Dan ook eens op de immense brug gaan wandelen, onder andere om te genieten van het uitzicht op San Francisco.









De volgende dag wilden we naar Alcatraz gaan, maar alle tickets voor die dag waren al uitverkocht, dus besloten we de dag erop te gaan. Dan maar de tram naar de Castro genomen (mensen die de film “Milk” met Sean Penn hebben gezien, zullen dit wel kennen) en daar een tijdje rondgelopen. Supermooie en gezellige buurt en we hebben er fantastisch lekker gegeten. Dan nog wat verder rondgelopen door andere buurten en uiteindelijk terug in de hostel beland.




De volgende ochtend zijn we dus met de eerste boot naar Alcatraz vertrokken. Indrukwekkend om te zien, en zeer interessant om de audio-tour te volgen. Natuurlijk wel enorm veel toeristen, dus na een tijdje hadden we het ook wel gehad. De boot dan terug genomen en naar het Golden Gate Park gegaan. We hadden verwacht dat het een beetje zoals Stanley Park zou zijn, in Vancouver, gezien het ongeveer even groot was, maar dat bleek niet echt het geval te zijn. Er loopt een gigantisch drukke baan kriskras door het park, wat natuurlijk wel een beetje jammer is. Desalniettemin is het een mooi park en is het eens de moeite om er naartoe te gaan, ook al is het maar omdat het juist naast de oceaan ligt.











San Francisco is een hele mooie stad, met heel veel interessante en speciale mensen, maar op dat moment had ik het een beetje gehad met drukke steden en was het dus misschien niet het ideale moment om daar te zijn. Het is toch wel zeker ook één van de interessantere Amerikaanse steden, denk ik.
We hebben er gewoon zwaar de toerist uitgehangen, iets wat niet altijd van onze gewoonte is, maar het mocht ook wel eens.


Volgende keer vertel ik jullie meer over onze avonturen in de verste tijdzone waar ik ooit ben geweest, Hawaii!


Bedankt voor het lezen en tot de volgende!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten