dinsdag 20 augustus 2013

Hallo iedereen!

Na 4 weken Verenigde Staten komen we eindelijk aan bij Canada. We zijn namelijk hier op Work and Travel, dus zou het wat triest zijn om niets van dit prachtige land te zien. Op onze grote reis zijn we naar Vancouver Island geweest, en Whistler.

Vancouver Island is een eiland voor de kust van Vancouver, dat net iets groter is dan België, maar dat slechts 750.000 inwoners heeft. Tussen Vancouver en Vancouver Island liggen ook nog de Golfeilanden, daar hebben we er 1 van bezocht. We zijn naar Victoria, Tofino en Thetis Island geweest. Victoria vinden jullie onderaan op het kaartje, Tofino ongeveer in het midden in het westen, en Thetis Island ligt voor de kust van Chemainus, dat jullie iets boven Victoria kunnen zien.



Victoria is de hoofdplaats van British Columbia en met de ferry duurt het ongeveer 90 minuten om hier vanuit Vancouver te geraken. Het is één van de oudste steden in de Pacific Northwest (een regio in de westkust van Canada en de VS) en dat merk je onder andere aan de vele historische gebouwen. Victoria is wel bijzonder toeristisch en dat is te zien aan de vele toeristische mogelijkheden, en natuurlijk, aan de vele toeristen. Het is iets kleiner dan ik had verwacht, maar dat stoorde zeker niet.

Daar hebben we vooral gefietst. Er is bijzonder veel te zien in Victoria zelf en in de buurt, dus vonden we dat, met het prachtige weer, fietsen de beste optie was. Zo zijn we via een mooie fietsroute naar Mount Douglas gegaan, waar we onze fietsen aan de voet hebben geparkeerd en te voet naar boven zijn getrokken om van het uitzicht te genieten. 
We hebben ook langs de kust gefietst, wat voor nog meer mooie beelden zorgde. Voor de rest hebben we gewoon wat rondgewandeld in Victoria en zijn we naar het Royal British Columbia Museum geweest.













Tofino dan, een klein dorpje met amper 2000 inwoners, dat bekend staat om zijn vele mogelijke buitenactiviteiten. Surfen, walvis kijken, kajakken, hiken, wandelen… In de winter zijn er blijkbaar zeer indrukwekkende stormen, en mensen komen van ver om die te zien. Toen wij daar waren, viel het weer goed mee, maar was het niet superzonnig, zoals we hadden verwacht. Het dorp is supergezellig en heel erg rustig. Onze hostel lag juist aan het water van de baai en het zicht was er ongeloofelijk.
Daar hebben we eigenlijk voornamelijk rondgewandeld, om te genieten van de mooie natuur. We zijn ook gaan whale-watchen, wat dus inhoudt dat je in een bijzonder warm pak (best, want het is fris op de snelle boot) met een paar andere toeristen op zoek gaat naar walvissen. We hebben er een heleboel gezien en in totaal 3 verschillende soorten. We hebben ook zeeleeuwen gezien (en geroken), die aan het zonnen waren op een paar rotsen. Ik laat vooral weer de beelden voor zich spreken.



















De bedoeling was eigenlijk dat we onze reis zouden afsluiten met Banff National Park, maar de weergoden dachten daar anders over. Onweer teisterde de provincie Alberta dagenlang, waardoor de meeste autosnelwegen naar Banff waren afgesloten en het dorp zelf wat beschadigd was. Dus beslisten we maar naar Whistler te gaan, een bergstadje, ongeveer 2 uur ten noorden van Vancouver. Hier vonden gedeeltelijk de Olympische Winterspelen van 2010 plaats.




Door alle omstandigheden hadden we hier maar een paar dagen en daarvan hebben we gebruik gemaakt om uit te rusten (vermoeiend, al dat reizen) en te gaan raften (één van de coolste dingen die ik ooit heb gedaan). We hebben natuurlijk ook wat rondgelopen in Whistler, maar daar heb ik geen foto’s van. Voor het raften waren er meerdere mogelijkheden, qua tijd op het water en zo, maar we besloten om de langste optie te nemen. Zo waren we in totaal 8 uur bezig, waarvan ongeveer 3 uur op het water. We zijn begonnen op Elaho River, die dan uiteindelijk uitmonde in de Squamish River. Het regende en de hemel zag er behoorlijk grijs uit, maar zorgde alleen maar voor een groter gevoel voor avontuur. Vol moed besloot ik om helemaal vooraan in de boot te gaan zitten, waardoor ik constant nat werd door het opspattende ijskoude gletsjer water. Superkoud, maar o zo de moeite waard.







Ziezo, dat was wat betreft “de ongeloofelijke reis”, vanaf volgende keer gaat het weer over het gewone leven in Canada! Bedankt voor het lezen en tot de volgende!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten