woensdag 10 september 2014

Kaikoura

Onze tijd in Blenheim zit er ondertussen op en wij zijn al druk bezig de rest van het Zuideiland te ontdekken. Een paar weken geleden, toen we nog aan het werk waren, zijn we naar Kakoura gegaan, anderhalf uur ten zuiden van Blenheim.

Zoals veel plaatsen in Nieuw Zeeland, bevindt Kaikoura zich op een schiereiland, met op de achtergrond de Seaward Kaikoura Range, met besneeuwde toppen.





Volgens mijn Lonely Planet zijn er weinig plaatsen in de wereld met zoveel fauna: walvissen, dolfijnen, penguins, zeehonden, albatrossen… Er zijn enorm veel zeedieren omdat de stroom en het zeeplateau ideaal zijn: de zeebodem gaat in het begin geleidelijk aan naar beneden, en dan plots is er een afgrond van 1 km. Omdat de stroom tegen die afgrond duwt, is er een overvloed aan eten voor alle dieren.

We hadden gelezen en gehoord dat er soms veel zeehonden kunnen zijn, maar we hadden niet verwacht er zoveel te zien. Duizenden. Toen we richting Kaikoura reden zagen we ze al aan de kant van de weg, in het gras in de zon. Blijkbaar was het vrij wild op zee, wat ervoor zorgt dat veel zeehonden aan land waren gekomen, met en zonder pups.




Op de heuvel, langs de kant van de weg. Indrukwekkend hoe ze zo hoog geraken.







We hebben de Kaikoura Peninsula Walkway gedaan, met bijzonder indrukwekkende uitzichten. Voor de rest: zeehonden, zeehonden, zeehonden.


Mama zeehond met 2 pups.




Precies een mierennest.











Grote ogen. 


Zo, volgende keer zal ik het over Blenheim hebben. We hadden de laatste 2 weken vrijaf, dus we hebben veel in de streek kunnen bekijken. 
Bedankt voor het lezen en tot snel!



1 opmerking:

  1. Heeel mooi .... Maar er mag een fotooke meer van jullie tussen staan zulle!
    Big Bissous

    BeantwoordenVerwijderen