zaterdag 9 februari 2013


Hallo opnieuw iedereen!

Zoals beloofd heb ik wat minder tijd tussen mijn vorige en deze nieuwe blogpost gelaten. Dat zal ik hopelijk ook de volgende keren kunnen volhouden!

Zoals jullie allemaal (of de meesten onder jullie) wel weten, is mijn lief klein zusje 3 weken op bezoek gekomen. Ze is de dag na haar examens richting Canada vertrokken en dus was ze in Montréal van donderdag 20 december tot woensdag 9 januari. Ik wilde haar natuurlijk zoveel mogelijk laten zien, dus zijn we de vrijdag al direct voor 3 dagen naar Toronto vertrokken. Het weer was een beetje frisser dan mijn vorige bezoek aan de grootste stad van Canada, maar nog steeds beter dan in Montréal! We zijn omstreeks de middag aangekomen en hebben een beetje geshopt en rondgelopen in Downtown Toronto. Gezien het bijna Kerstmis was, was het een drukste van jewelste, maar een ervaren shopper als Louise heeft daar geen last van!


Op zaterdag zijn we naar de Niagara Falls gaan kijken. De Maid of the Mist vaarde jammergenoeg niet meer, maar het uitzicht blijft toch indrukwekkend. Dan weer een beetje rondgelopen in ‘Disneyland’ en besloten weer 1 attractie uit te kiezen. De attractie zelf was nogal stom, het was een soort 3D, bewegende cinema-ervaring, maar wat Louise heeft gevonden maakte alles goed! Naast haar stoeltje heeft ze een Samsung Galaxy gevonden, een smartphone, die in de winkel ongeveer 600$ kost. Louise natuurlijk superenthousiast en de dag was nog meer geslaagd!





Op zondag zijn we op de CN-Tower gegaan, de hoogste toren van Canada, zoals jullie wel nog weten. Er waren gelukkig niet al te veel wolken, dus het zicht reikte weer enorm ver. Ook nog eens gaan rondlopen in de St Lawrence Market, met allerlei marktkraampjes en voedselstandjes. Aan de overkant van de straat was de wekelijkse Sunday Antiques Market aan de gang en daar hebben we dan ook maar eventjes in rondgelopen. 




 ’s Avonds terug naar het besneeuwde Montréal!



Dan op kerstavond superlekker gegeten bij Valerie en Chris. De volgende avond hadden we een kerst-dinertje met de huisgenoten en was iedereen verantwoordelijk voor een onderdeel van het menu. Louise en mijn taak was het hoofdgerecht, risotto à la Louise, overheerlijk zoals altijd! Als voorgerecht hadden we toastjes met honing en geitenkaas van Tatiana, onze Duits-Russische huisgenoot en Max, de Russische kerel zorgde voor de wijn en de eggnog. Eggnog is hier superbig business in de kerstperiode. Voor de mensen die het niet kennen, blijkbaar noemt het eierpunch in het Nederlands en het smaakt veel beter dan het klinkt. Het bestaat blijkbaar uit ei, melk en cognac en is superzoet. Gezellige avond gehad met de vreemde huisgenoten, tegen alle verwachtingen in! 
De volgende dag is Louise een beetje gaan sleeen met Stijn, maar zijn we voornamelijk binnengebleven om de koude te ontwijken.




Op donderdag was het de bedoeling dat we naar New York zouden vertreken voor een week, maar gezien de extreme weersomstandigheden in Montréal (zelf voor Montréal was het zware sneeuwval) waren de bussen van woensdag en donderdag richting States afgelast. Op vrijdag dus extra vroeg naar het station vertrokken, maar we waren niet de enigen die er zo over dachten. Gelukkig waren er voldoende bussen, zodat iedereen kon vertrekken die dag en zaten we op 1 van de eerste bussen (er waren er een 20-tal). Beetje later dan gepland toegekomen in New York, maar dat deerde niet! We waren in New York! De metro richting ferry genomen en dan de ferry naar Staten Island genomen,omdat daar ons logement was. 

Ik heb een soort dagboek bijgehouden met alle dingen die we gedaan hebben in New York, maar daar ga ik jullie niet mee vervelen! Ik kan wel zeggen dat we heel veel gewandeld hebben, dat we veel geshopt hebben en dat we enorm veel gezien hebben! Zoals jullie wel weten waren we in New York met Nieuwjaar en het grote plan was om dat goed te gaan vieren op Times Square, met miljoenen andere mensen. We hadden gelezen dat we er vroeg bij moesten zijn als we een deftige plaats wilden hebben, dus waren we al rond 15u ter plekke. Dat bleek jammergenoeg niet vroeg genoeg te zijn, we stonden echt niet goed, we konden de muziek niet horen en de schermen niet zien. We zijn daar toch tot 20u blijven staan, maar toen werd de koude en de honger ons teveel en zijn we naar de dichtstbijzijnde McDonald’s gegaan om daar op te warmen. We hadden gehoopt achteraf terug in de buurt van Times Square te geraken, maar dat was natuurlijk ijdele hoop. Dan maar terug naar onze kamer gegaan. We hebben het aftellen op Times Square op een tv kunnen volgen in het station van de ferry, maar het beste moment was op de ferry zelf. We hebben het vuurwerk gezien boven de skyline van New York, vanop de ferry. Dat was fenomenaal en maakte heel de dag goed!













Na een fantastische week in New York, teruggekeerd naar Montreal, waar we een beetje de stad hebben getoond aan Louise. We zijn naar de Mont-Royal geweest, we zijn bij de beste Italiaan, Motta, gaan eten, we zijn ook eindelijk de Montréalse specialiteit, Smoked Meat, gaan eten bij Schwartz’s (een waar begrip in Montréal, maar niet ons ding) en wij zijn natuurlijk ook nog wat gaan shoppen! Louise heeft haar peperdure gevonden gsm kunnen laten fixen en voor we het wisten zat de vakantie er voor het kleine mormeltje op!






Bedankt voor het lezen en tot een volgende post over Cuba of Vancouver!

1 opmerking:

  1. Dat lief klein mormeltje is ondertussen veilig weer bij ons ... mooie foto's van mijn lief klein petekindje!

    BeantwoordenVerwijderen